Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα και φράουλες, από τον Άκη Πετρετζίκη και το glikessintages.gr της NESTLE!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
50′

Χρόνος ψησίματος
0′

Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μερίδες
Για 8 άτομα

Για την κρέμα πατισερί:

  • 500γρ. γάλα
  • 6 κρόκους
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 75γρ. κορνφλάουρ
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Λευκή ψιλοκομμένη (180γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 250γρ. φράουλες

Για τη βάση:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  1. Για την κρέμα πατισερί: Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάστε το γάλα σε ένα ποτήρι και στεγνώστε το κατσαρολάκι.
  2. Προσθέστε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το κορνφλάουρ και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά το μισό από το καυτό γάλα κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας καλά μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίξτε και το υπόλοιπο γάλα και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Αφήστε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας πολύ καλά συνεχώς.
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, τη λευκή κουβερτούρα NESTLE DESSERT, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το μίγμα και σκεπάστε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Κρυώστε την κρέμα στο ψυγείο ενώ έπειτα πάρτε τη σφολιάτα και ανοίξτε την ελαφρά με τον πλάστη.
  6. Πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη. Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε κάθε φύλλο στη μέση οριζόντια και σε 5 λωρίδες κάθετα (συνολικά το κάθε φύλλο βγάζει 10 παραλληλόγραμμα κομμάτια.)
  7. Απλώστε τη σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα με την πλευρά που έχετε απλώσει άχνη ζάχαρη από κάτω και από πάνω πασπαλίστε και πάλι με άχνη ζάχαρη.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 20 λεπτά. Προσοχή στο φούρνο, βάλτε το ταψί σε υψηλή θέση για να ψηθούν ομοιόμορφα οι σφολιάτες και από κάτω και να φουσκώσουν. Αφήστε τις σφολιάτες, όταν ψηθούν, να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και κόψτε τις στη μέση οριζοντίως
  9. Έχετε δύο τρόπους να ετοιμάσετε το γλυκό σας. Είτε να ετοιμάσετε ατομικά μιλφέιγ είτε ένα μεγάλο για πολλά άτομα σε ένα τραπέζι. Σε όλες τις περιπτώσεις για να σταθούν οι σφολιάτες πάνω στο πιάτο, από κάτω βάλτε λίγη κρέμα για να μην μετακινούνται στο πιάτο σας. Βάλτε μια «μισή» σφολιάτα, από πάνω κρέμα, λίγες ψιλοκομμένες φράουλες και συνεχίστε με σφολιάτες και κρέμα. Τρεις στρώσεις είναι αρκετές.
  10. Κρατήστε 2-3 κομμάτια σφολιάτας που τα έχετε χοντροσπάσει πάνω πάνω για να φαίνεται πιο όμορφο ακόμα το γλυκό και τέλος πασπαλίστε με άχνη και σερβίρετε.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *