Mille feuille με λευκή σοκολάτα και φρούτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
 

 

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας

500 γρ.  τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

500 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. λευκή σοκολάτα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

Blueberries

Raspberries

Φράουλες, κομμένες  κυδωνάτες

Φύλλα δυόσμου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα

ΒΑΖΑΘερμίδες59830%
ΒΑΖΑΛίπος42.1g60%
ΒΑΖΑKορεσμένα24.9g125%
ΒΑΖΑΠρωτείνες10.5g21%
ΒΑΖΑYδατάνθ.46.9g18%
ΒΑΖΑΣάκχαρα38.8g43%
ΒΑΖΑΑλάτι0.3g5.00%

ΒΑΖΑΙνες0.4g2%

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

2Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας.

3Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας από πάνω και ένα ταψί ίδιου μεγέθους για βάρος.

4Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

5Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φύλλο να κρυώσει.

6Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.

7Εκτέλεση για την κρέμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

8Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ζαχαρούχο γάλα και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

9Στη συνέχεια, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

10Αδειάζουμε τη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο γάλα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.

11Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο σκεύος που θα σερβίρουμε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, αδειάζουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

12Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του.

13Τέλος, στολίζουμε με κομμένα φρούτα και φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Βάζουμε βάρος πάνω από το κάθε φύλλο σφολιάτας, ώστε να μη φουσκώσει. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με άχνη, για να καραμελώσουν τα φύλλα σφολιάτας.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *