Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Εύκολη σπιτική μους γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Συστατικά
- 250g μπισκότα της αρεσκείας σας
- 100g βούτυρο
- 500g στραγγιστό γιαούρτι
- 150g λευκή σοκολάτα
- 1 ξύσμα λεμόνι
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 250g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μποιράζουμε σε μπολάκια για βάση.
- Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή,προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μικροκυμάτων σε μικρά κομμάτια για 3 λεπτά στα 300-360watt ή σε μπαίν μαρί αλλά όχι να ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μπόλ με το γιαούρτι και την κρέμα.
- Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε σε 1κ.τ.σ βραστό νερό για να διαλυθεί καλα και το προσθέτουμε όλο το υγρό στο μπολ.
- Βάζουμε πάνω από το μπισκότο στα ποτηράκια μας και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρουμε με φρούτα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google. Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://petros-syrigos.com/mous-lefkis-sokolatas-me-giaourti/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine.gr!
Μους Βερίκοκου από τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Μπάρες γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "the one with all the tastes"!
Cookies με λευκή σοκολάτα και cranberries, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Παγωτό με λευκή σοκολάτα και κομπόστα από κεράσια, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Μους Σοκολάτας με 1 Υλικό (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση