Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα υπέροχο παγωτό, τόσο εύκολο στη παρασκευή του, με λίγα υλικά, τόσο τέλειο γευστικά και οπτικά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα παγωτό που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας σε όλες τις περιστάσεις.

 

 

Μερίδες: 8-12

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + 5 λ μαγείρεμα + 4 ώρες αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολο

 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 ml)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. μπισκότα όρεο
  • 2 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το βάζετε στη κατάψυξη για 15 λ.
  2. Εν τω μεταξύ στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος με διάσταση βάσης 28 x 18 εκ. Στρώνετε στη βάση του σκεύους μπισκότα όρεο (19 περίπου), κόβοντας κάποια στη μέση ώστε να καλύψετε πολύ καλά τη βάση χωρίς κενά.
  3. Αφαιρείτε το μείγμα λευκής σοκολάτας-ζαχαρούχου από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να να γίνει ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι καλά ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει και αφρατέψει καλά το μείγμα παγωτού.
  4. Στρώνετε καλά με ένα κουτάλι το μείγμα παγωτού, στο σκεύος σας πάνω από τα όρεο. Ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα όρεο πιέζοντάς τα πολύ ελαφρά μέσα στη κρέμα παγωτού. Το βάζετε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες ή για ένα βράδυ. Αφαιρείτε το παγωτό σας 10-15 λ πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει λίγο και να το κόψετε σε μερίδες.

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-pagoto-lefki-sokolata-ke-oreo/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=a68fe44573-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-a68fe44573-242767229

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *