Το κλασικό τιραμισού σε μία πιο εντυπωσιακή και ελαφριά εκδοχή, που συνδυάζει τη λευκή σοκολάτα, το ανθότυρο και
το μαχλέπι. Ξεχωρίζει για την ευκολία της!
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι
- 2 αβγά
- 180ml γάλα
- 80γρ. βούτυρο
- 200γρ. αλεύρι μαλακό
- 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ. μαχλέπι
- 100γρ. ζάχαρη
- Για το σιρόπι
- 1 διπλή δόση εσπρέσσο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 30γρ. ζάχαρη
- Για την κρέμα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 180γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ Λευκή
- 200γρ. ανθότυρο
- Για τη γαρνιτούρα
- 20γρ. ΙΟΝ Κακάο
- 20γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ λευκή
Nutrition Info
- 680,9 Ενέργεια (kcal)
- 25,3 Λιπαρά g
- 22,3 Κορεσμένα λιπαρά g
- 59,1 Υδατάνθρακες g
- 31,3 Συνολικά σάκχαρα g
- 14,1 Πρωτεΐνες g
- 1,1 Φυτικές ίνες g
- 0,2 Νάτριο g
- 0,4 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1.Χτυπατε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο και το μαχλέπι.
- 2.Στη συνέχεια αφού κατεβάσετε την ταχύτητα σε μέτρια προσθέτετε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι.
- 3.Αδειάζετε το χυλό σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα διάστασης 30x20cm και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º για 15’.
- 4.Για το σιρόπι ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το εσπρέσσο με το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 5.Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το κόβετε σε 6 κομμάτια και το σιροπιάζετε ελαφρώς με το σιρόπι.
- 6.Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα ΙΟΝ.
- 7.Χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια συμπληρώνετε την λευκή σοκολάτα.
- 8.Τοποθετείτε ένα παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω μια κουταλιά απο την κρέμα. Βάζετε και δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε άλλη μια κουταλιά από την κρέμα.
- 9.Γαρνίρετε με Κακάο ΙΟΝ και τριμμένη λευκή κουβερτούρα. Επαναλαμβάνετε για τα άλλα 2 τιραμισού.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση