Μπισκότα βρώμης με λευκή σοκολάτα- White Chocolate Oat Cookies Recipe, by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  1. Τα κλασικά μπισκότα βρώμης με ένα μοντέρνο, γευστικό twist λευκής σοκολάτας.

 

  1. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Για τα μπισκότα
    • 2 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
    • 1 φλυτζ. βούτυρο με αλάτι, μαλακό
    • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    •  2 αυγά
    • 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 3 φλυτζ. βρώμη
    Για την επικάλυψη
    • 300 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη
    • 100 γρ. cranberries

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μαλακό και αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά – ένα τη φορά.
    • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε ένα διαφορετικό μπολ μεσαίου μεγέθους. Προσθέτουμε το μαλακό μας μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    • Παίρνουμε μία κουταλιά από τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, καθώς στο ψήσιμο τα μπισκότα θα απλωθούν.
    • Ψήνουμε για 12-13 λεπτά μέχρι τα μπισκότα μας να πάρουν χρώμα και να είναι λαστιχωτά. Αν τα θέλουμε περισσότερο τραγανά τα ψήνουμε λίγο περισσότερο.
    • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
    • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζουμε ένα-ένα τα μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μία επιφάνεια. Ρίχνουμε 3-4 cranberries στο κάθε μπισκότα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

     

     

 White Chocolate Oat Cookies Recipe

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Just a twist to the old fashioned oat cookies recipe with an “overdose” of chocolate.

    INGREDIENTS

    For the cookies
    • 2 cups packed dark brown sugar
    • 1 cup salted butter, softened
    • 2 teaspoons vanilla extract
    • 2 eggs
    • 1 1/2 cups all-purpose flour
    • 1 teaspoon salt
    • 1/2 teaspoon baking soda
    • 3 cups old-fashioned oats
    For coating
    • 300 gr white chocolate for coating
    • 100 gr cranberries

    INSTRUCTIONS

    • Preheat the oven to 180°C.
    • In the bowl of an electric mixer (or using a hand mixer), beat together the brown sugar and butter until fluffy. Beat in the vanilla. Add the eggs one at a time, scraping the bowl after each one.
    • Mix together the flour, salt and baking soda in a medium bowl. Add it into the creamed mixture in 2 to 3 batches, mixing until just combined. Mix in the oats until just combined.
    • Use your preferred size cookie scoop (or a regular spoon) to drop portions of dough onto baking sheets, spacing them a couple inches apart. Bake until dark and chewy, 12 to 13 minutes. If you’d like a crispier cookie, just cook a little longer!
    • Let the cookies cool slightly on the baking sheets, then transfer onto a plate for serving.
    • Melt white chocolate in double boiler. Cover each cookie in the chocolate and transfer on baking sheet. Sprinkle on top of each cookie three or four berries and let them stand for a few minutes.

     

     

http://coolartisan.net/?recipe-post=white-chocolate-oat-cookies-recipe

 

1042

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *