Marquise σοκολάτας με OREO από την Αργυρώ !
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (60% κακάο)
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 συσκευασία Mini OREO
- 10 OREO με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βρέχουμε με λίγο νερό και ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη ή χρησιμοποιούμε μιας χρήσεως. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) και την άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ να κρεμώσουν και εν τω μεταξύ κόβουμε τα OREO.
Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα και τελευταία ρίχνουμε τα OREO. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε να σφίξει για 2 ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε θερμ/σια δωματίου και έπειτα κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) και την άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ να κρεμώσουν και εν τω μεταξύ κόβουμε τα OREO.
Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα και τελευταία ρίχνουμε τα OREO. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε να σφίξει για 2 ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε θερμ/σια δωματίου και έπειτα κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.
Αφήστε μια απάντηση