Ήρθε η ώρα και τα πιο σκληρά κουτάλια να λυγίσουν…

Υλικά

250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
170 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
70 γρ. ζάχαρη καστανή
300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
3 κ.γ. ζελατίνη σκόνη
60 ml νερό
500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. σοκολάτα mars, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βάλτε τα μπισκότα στο μούλτι και αλέστε τα ώστε να γίνουν ψιλοκομμένα κομματάκια. Προσθέστε 150 γρ. βούτυρο που έχετε λιώσει σε μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30» και πατήστε πάλι το on στο μούλτι μέχρι να ενοποιηθεί πλήρως το βούτυρο με τα μπισκότα.

Βουτυρώστε ελαφρά μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 21 εκ. και ρίξτε στη βάση της το μείγμα μπισκότου, πιέζοντάς το με την παλάμη σας ώστε να έχετε μία συμπαγή βάση. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το ψυγείο για 30′ για να σφίξει.

Στο μεταξύ, σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε την καστανή ζάχαρη τα υπόλοιπα 20 γρ. βουτύρου και 30ml από την κρέμα γάλακτος. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας σταδιακά με αυγοδάρτη. Αφήστε την άκρη τη σος καραμελέ που μόλις φτιάξατε.

Σε άλλη μικρή κατσαρόλα που έχετε βάλει σε χαμηλή φωτιά ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με άλλα 30 ml κρέμας γάλακτος. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα και αφήστε στην άκρη.

Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα το νερό και τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και αφήστε το μπολ στην άκρη, να κρυώσει για 5.

Βάλτε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθούν. Την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει, βάλτε τη σε ένα μπολ και χτυπήστε τη με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν κορυφούλες στην επιφάνειά της. Ενσωματώστε απαλά τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού με σπάτουλα σιλικόνης, προσθέστε την ψιλοκομμένη mars και τέλος βάλτε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Απλώστε το μισό μείγμα τυριού στη φόρμα. Από πάνω περιχύστε τη μισή σος καραμελέ και τη μισή λιωμένη σοκολάτα. Ανακινήστε τη φόρμα αριστερά δεξιά για να δημιουργηθεί εφέ μαρμάρου στην επιφάνειά του. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα τυριού, την υπόλοιπη σος και σοκολάτα.

Καλύψτε το τσιζκέικ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει, πριν ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

 

http://www.thinkdrops.gr/2014/01/16/mars-cheesecake/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *