Μίνι σοκολατένια απόλαυση από την “Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
240 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
225 γρ. σοκολάτα ( 70% κακάο )κομμένη σε κομμάτια
5 μεγάλα αυγά 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
Μαρμελάδα από βατόμουρο για το σερβίρισμα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Εκτέλεση :
Σε μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σας για 2 λεπτά ,ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας στην άκρη. Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στο μπολ με το μείγμα των αυγών ρίχνετε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο και λείο. Στη συνέχεια μέσα στο μείγμα σας προσθέτετε και το αλεύρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230ο C. Τοποθετήστε τη ζύμη στα φορμάκια των muffins, αφού πρώτα έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε τα με τη ζύμη ως την κορυφή. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά.
Πάνω από κάθε κεκάκι σας ρίξτε άχνη ζάχαρη και στολίστε τα με την μαρμελάδα βατόμουρο. Αν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε και με παγωτό βανίλιας.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *