Creta Carob

Υλικά

  • Μπισκότα πτι- μπερ 2 πακέτα κομματιασμένα
  • Κρέμα γάλακτος 330 ml
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ σε κομμάτια
  • Βερίκοκα 7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Δαμάσκηνα 7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Κερασάκια ζαχαρόπηκτα 7 τεμ ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Μεμβράνη διάφανη

 

Οδηγίες

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα μας και ψιλοκόβουμε τα φρούτα μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί , προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα και τα μπισκότα μας, ανακατεύουμε να υγρανθούν καλά τα μπισκότα από την σοκολάτα. Βρέχουμε με λίγο νεράκι ένα γυάλινο μπολ και στρώνουμε την διάφανη μεμβράνη, να ακουμπάει καλά στον πάτο του μπολ και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας , το πιέζουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με την μεμβράνη (δείτε φωτογραφικό υλικό). Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε  για 4 – 5 ώρες να κρυώσει καλά. Μετά το γυρίζουμε ανάποδα, βγάζουμε την μεμβράνη, το στολίζουμε με την τρούφα και την άχνη ζάχαρη (αν θέλουμε) και το απολαμβάνουμε.

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AC/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *