Muffins με κομματάκια & επικάλυψη σοκολάτας από την Αλίκη Μάρα “Καθημερινή γευσηλάτρη” και το Yumm.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τέλεια, τέλεια, τέλεια!!! Νόστιμα, νόστιμα, νόστιμα!!! Και πάνε παντού. Το πρωί ή το απόγευμα με τον καφέ ή το τσάι, στο σχολείο, στα πάρτυ. Κι αν αναλογιστείτε ότι τα πουλάνε 3,50 ευρώ το ένα!!! χωρίς να γνωρίζουμε και τι υλικά χρησιμοποιούν, τότε απλά θα τα λατρέψετε.

45′

Υλικά

Για 12 muffins:

  •  3 κουταλιές βούτυρο μαλακό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρα
  •  Για την επικάλυψη (προαιρετικά):
  • ¼ φλιτζανιού του τσαγιού μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζανιού του τσαγιού σκόνη κακάο
  • ¼ φλιτζανιού του τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • περίπου 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  
Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC και τοποθετήστε χάρτινες φόρμες για κέικ σε μια φόρμα για 12 κεκάκια.Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίστε για λίγο ακόμη το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.Προσθέστε και το κοσκινισμένο αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Τέλος προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας.Μοιράστε το μίγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού μέσα στις χάρτινες φόρμες και ψήστε τα muffins για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.Αφήστε τα μέσα στη φόρμα για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε.

  • Για την επικάλυψη:

 

Σε μπαιν μαρί ή πολύ προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα. Προσθέστε και το κακάο, ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά και στη συνέχεια το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε πάλι. Τέλος σταδιακά προσθέστε την άχνη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μπορεί να η επικάλυψη «στέκεται». Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολλή μαλακή, ούτε και συμπαγής. Ανάλογα αν χρειάζεται προσθέστε κι άλλη ζάχαρη άχνη ή γάλα.Τέλος για να επικαλύψετε τα muffins πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Tips: – Μπορείτε αντί για βούτυρο να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη και γιαούρτι και γάλα με λίγα λιπαρά, κάνοντάς τα έτσι πιο ελαφρά.

 

-Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείτε σταγόνες σοκολάτας. Αλλιώς μπορείτε να κάνετε ό, τι κι εγώ: αφήστε την κουβερτούρα στο χώρο της κουζίνας να μαλακώσει, όχι να λιώσει, και κόψτε την με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε κομματάκια. Μην σας νοιάξει ούτε το σχήμα τους ούτε αν θρυμματιστούν λίγο.        -Πάνω από τη σοκολατένια επικάλυψη μπορείτε να βάλετε κουφετάκια, που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

  • Αλίκη ΜάραΟινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living- Περήφανη μητέρα

 

http://www.yumm.gr/syntages/muffins-me-kommatakia-epikalypsi-sokolatas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *