Νηστίσιμη Τούρτα κανταΐφι με μους ταχίνι σοκολάτα κι αμύγδαλα από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Εκτός από εντυπωσιακή και σχετικά πρωτότυπη, αυτή η τούρτα είναι και πολύ νόστιμη. Αν τη θέλετε νηστίσιμη θα χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Και φυτική κρέμα αντί για κρέμα γάλακτος που θα βρείτε εύκολα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή ΜΟΡΦΑΤ, ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί για να την αφρατέψετε και μετά τις δικές μου για να ολοκληρώσετε την συνταγή. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε στην πρώτη ευκαιρία.

 

 Υλικά για μια τούρτα Δ:23εκ.

 

  • 250γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 75γρ. αμύγδαλα
  • 100γρ. μαργαρίνη

 

 Για το σιρόπι 

 

  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

 

 Για τη μους ταχίνι

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 500ml φυτική κρέμα
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι ή άλλο της επιλογής σας
  • 7 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 125γρ. σοκολάτα σε κομματάκια

 

 Για τη διακόσμηση

 

  • Καβουρντισμένα  αμύγδαλα ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα σοκολάτας

 

 Εκτέλεση

 

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τη μους: Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Συνεχίζετε να χτυπάτε ρίχνοντας το λικέρ και το ταχίνι μετά μέχρι να πήξει η μους. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  3. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για μερικές ώρες έτσι ώστε να σφίξει καλά.
  4. Για το κανταΐφι: Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά. Στην αρχή θα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό και στο τέλος θα προσθέσετε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Κρατάτε το μισό κανταΐφι στην άκρη και αρχίζετε να αφρατεύετε το υπόλοιπο ξαίνοντάς το. Πιάνετε λίγο λίγο το κανταΐφι και το απλώνετε ομοιόμορφα σε ταψάκι διάστασης 23εκ. αλειμμένο με μαργαρίνη. Κατά τον ίδιο τρόπο απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι σε δεύτερο ταψάκι. Πασπαλίζετε με το τριμμένο αμύγδαλο, μοιράζετε ομοιόμορφα από πάνω τα κυβάκια της μαργαρίνης και τα βάζετε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Δύο λεπτά αφού τα ξεφουρνίσετε, θα τα περιχύσετε με σιρόπι ρίχνοντάς το με κουταλάκι λίγο λίγο και θα τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Όταν θέλετε να στήσετε την τούρτα, με μια σπάτουλα μεταφέρετε προσεκτικά τον πρώτο δίσκο κανταϊφιού σε πιατέλα.
  7. Βάζετε τη μους σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και καλύπτετε με μικρές ροζέτες.
  8. Συνεχίζετε με τον δεύτερο δίσκο κανταϊφι και από πάνω σκεπάζετε με την υπόλοιπη μους. Πασπαλίζετε με καβουρντισμένα ολόκληρα αμύγδαλα, λίγο ξύσμα σοκολάτας και λίγο τριμμένο χαλβά, αν θέλετε. Η τούρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

 

http://www.sweetly.gr/2014/03/tourta-kantaifi-me-mousse-tahini-sokolata-kai-amygdala/#more-2492

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *