Nutella – Mascarpone cake από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και το Cool Artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O αγαπημένος μου συνδυασμός σοκολάτας – τυριού κυκλοφορεί και σε τούρτα!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. bakin powder
5 αυγά
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση
700 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. νουτέλα

 

Nutella - Mascarpone cake recipe συνταγή τούρτα νουτέλα μασκαρπόνε cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο. Για να γίνει πιο αφράτο το παντεσπάνι τα κοσκινίζουμε πριν τα ανακατέψουμε. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό να αφρατέψουν καλά. Ανακατεύουμε με το μίγμα του αλευριού. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια 26άρα φόρμα ή ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε οριζόντια.

Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη νουτέλα .
Βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Βάζουμε στην άκρη το 1|3 από τη κρέμα και το υπόλοιπο το αλείφουμε στην βάση σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι. Αλείφουμε με το 1|3 της κρέμας και γαρνίρουμε την τούρτα όπως θέλουμε. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ φουντούκια.

 

Ingredients:

For the cake

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100 gr . raising flour
150 gr. sugar
1 vanilla
1 tsp bakin powder
5 eggs
3 tbsp cocoa
2 tablespoons water

For the filling
500 gr . mascarpone
300 gr. nutella

Nutella - Mascarpone cake recipe συνταγή τούρτα νουτέλα μασκαρπόνε cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

Directions

Preheat oven to 175 degrees .

Mix the flour with the bakin powder and cocoa. If you want to make the cake fluffier sift the mixture. Beat the eggs with the sugar, vanilla and water until you have a fluffy mixture.  Put a baking sheet in a 26 cm mold or pan , pour the mixture in and bake for 30 minutes. Allow to cool and then carefully cut horizontally.

Mix well the mascarpone with nutella.

Place on a platter one piece cake . Put aside your 1 | 3 of the cream and then cover it with another piece of cake . Spread with 1 | 3 cream cake and garnish as you desire.
I choose to garnish with hazelnuts.

http://coolartisan.net/2014/02/24/nutella-mascarpone-cake/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *