Ντόνατς γεμιστά απο το “Syntages…apo spiti” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :
http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8.html

Υλικά για 25-30 κομμάτια
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175γρ γάλα χλιαρό
75γρ νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
35 γρ ζάχαρη
35γρ βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι μπείκιν
1 αυγό
Λάδι για το τηγάνισμα
Μαρμελάδα, μερέντα ή μέλι

Συνταγή
Διαλύουμε την μάγια στο νερό. Βάζουμε όλα τα υλικά και τα 3 ποτήρια αλεύρι, το 4ο ποτήρι το προσθέτουμε σιγά σιγά (μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).
Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια( μην κάνετε το ζυμάρι σφικτό).
Αφήνετε το ζυμάρι για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει κόβουμε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι.

Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν σαν πιτούλες όχι πολύ λεπτές.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βγάζουμε τα ντόνατς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα μερέντα ή μελί κόβοντας τα στην μέση ή χρησιμοποιώντας σύριγγα ζαχαροπλαστικής.

Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε με τρύπα στην μέση χωρίς να τα γεμίσετε.
Την συνταγή και η εκτέλεση είναι της θειας του άντρα μου Ελένης Καρακουζίδου,
Η συνταγή είναι από ζαχαροπλαστείο των Σερρών

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *