Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

 Δείτε το video:

https://youtu.be/SjqNCrr0JuU?t=14

Συστατικά

  • 400 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το frosting

  • 200 γρ. παγωμένο τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • άχνη ζάχαρη

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη Nutella, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  • Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
  • Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
  • Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. Nutella μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
  • Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-me-3-ylika

3 Ingredient Cake

Ingredients

  • 400 g Nutella, at room temperature
  • 400 g mascarpone cheese, at room temperature
  • 250 g self-rising flour

For frosting

  • 200 g mascarpone cheese, cold
  • 200 g Nutella, at room temperature

To serve (optional)

  • icing sugar

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour 15 min
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty

Method

  • Preheat oven to 160* C (320* F) Fan.
  • In a bowl, combine the mascarpone and Nutella until completely combined.
  • Add the flour by sifting it into the bowl and stir with a spatula completely incorporated.
  • Grease a 10x20cm cake pan with butter and dust with cocoa powder.
  • Add the cake batter. Use a spoon to spread it evenly in the cake pan and smooth the surface.
  • Bake for 1 hour.
  • To make sure the cake is done, insert the blade of a knife into the center. When it comes out clean and dry, the cake is ready.
  • When ready, remove from oven and set it aside to cool on a wire rack.
  • In the meantime, combine the 200 g of mascarpone with the 200 g of Nutella in a bowl, until completely combined.
  • Refrigerate until the frosting is needed.
  • After about 1 hour, when the cake has cooled, spread the frosting all over the cake.
  • Dust with icing sugar and cut into pieces with a serrated knife.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/keik-me-3-ylika

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.