Ατομικές τάρτες με αχλάδι, φυστίκι & παγωτό πραλίνα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
0′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για 5 άτομα

 

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ.
  • 150ml γάλα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 20γρ. μαλακό βούτυρο + 20γρ. (2κ.σ.)
  • 80γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
  • 1 αυγό
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 3 αχλάδια
  • 3κ.σ. μέλι
  • 250γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτες

 

 

  1. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα για 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων στα 500W. Αδειάστε το σε παραλληλόγραμμο σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  2. Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα και προσθέστε 2 κ.σ. στο μίγμα σας. Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
  3. Κόψτε σε μικρά κομματάκια τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το αυγό, την ζάχαρη και τα υπόλοιπα 20γρ. βούτυρο (1κ.σ.).
  4. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κομμάτια τα αχλάδια και σωτάρετέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με το μέλι.
  5. Τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη για τάρτες σε 5 ατομικές φόρμες, αφαιρέστε ότι περισσεύει από τη ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε σε κάθε τάρτα το μίγμα με τα φιστίκια. Προσθέστε 4-5 φέτες ή μικρά κομματάκια αχλαδιού στην κάθε τάρτα και ψήστε τις για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180-200C).
  6. Μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.
  7. Προσθέστε μια μπάλα παγωτό πραλίνα στην κάθε τάρτα αμέσως πριν την σερβίρετε.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.glikessintages.gr/syntagi/atomikes-tartes-sokolatas-axladi

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *