VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Οι γνωστές σε όλους από τα παιδικά μας χρόνια, αυγοφέτες, γεμιστές με πραλίνα. Εύκολες και γρήγορες, ό,τι πρέπει για πρωινό ή σνακ.

5 Λεπτά
4 Μερίδες

Υλικά Συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί «Καραμολέγκος ψωμί για τοστ Σταρένιο με φυσικό προζύμι»
  • 4-5 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 4 γεμάτες κ.σ. πραλίνα
  • φρούτα εποχής για το σερβίρισμα (φράουλες-ακτινίδιο-βερίκοκο-ροδάκινο-μπανάνα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις αυγοφέτες, απλώνοντας 4 φέτες «Καραμολέγκος ψωμί για τοστ Σταρένιο με φυσικό προζύμι»  στον πάγκο. Αλείφουμε με πραλίνα για να καλυφθούν. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί τοστ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς με πραλίνα, στο μείγμα αβγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς, αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αβγού.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη, ίσα που να λαδωθεί το σκεύος. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Κόβουμε φρούτα σε πιάτο, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και κόβουμε διαγώνια τα σάντουιτς σε τρίγωνα.

Σερβίρουμε τις αυγοφέτες όσο ακόμα είναι ζεστές.

 

http://www.argiro.gr/recipe/abgofetes-me-pralina-kai-frouta/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.