fineti

Λαχταριστά μπισκοτάκια με απίστευτα υπέροχη γεύση πραλίνας και φουντουκιού που λιώνουν στο στόμα!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες

 

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1/4 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το πασπάλισμα

  • 2/3 φλιτζάνι φουντούκια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
2. Βάζετε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε καλά να ενωθούν με το βούτυρο.
3. Αλλάζετε το εξάρτημα του μίξερ και χρησιμοποιώντας το γάντζο ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
4. Βγάζετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ την πλάθετε σε μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
5. Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 2 εκατοστών. Πιέζετε ελαφρά με τον αντίχειρά σας την μπάλα στη μέση ώστε να δημιουργηθεί μια λακκούβα. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, και απαλά ρολάρετε τα μπισκότα ώστε να πασπαλιστούν με φουντούκια στο πλάι.
6. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
7. Βάζετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και γεμίζετε τη λακκούβα που δημιουργήσατε όταν τα πλάθατε με πραλίνα φουντουκιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να τα γεμίσετε με καραμέλα γάλακτος.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/mpiskota-kerasmata/recipe/436

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.