Γλυκό ψωμί με πραλίνα σοκολάτας- Braided Nutella Bread by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 75 γρ. βούτυρο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)
  • 250 ml γάλα 3,5% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • λευκή σοκολάτα λιωμένη

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ρίχνουμε τη μαγιά και το γάλα σ’ενα μπολ. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στο μπολ ενός μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε για λίγο να ανακατευτούν.
  • Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα στα 700 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει και έπειτα το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ζύμη.
  • Βάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Με λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και τον πλάστη μας ανοίγουν το ζυμάρι σε ορθογώνιο 30 x 40 εκ.

 

karydia1

  • Ανακατεύουμε σιγά σιγά την πραλίνα σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και έπειτα την απλώνουμε πάνω από το ζυμάρι.
  • karydia2
  • Σπάμε και τα φουντούκια μας στο μπλέντερ ελαφρώς να γίνουν μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω στο μείγμα στο ζυμάρι μας.
  • karydia3
  • Γυρνάμε το ζυμάρι μας και το κάνουμε ρολό από τη μεγάλη πλευρά του. Το κόβουμε στη μέση απο πάνω μέχρι κάτω και σχηματίζουμε μια πλεξούδα.
  • karydia4

karydia5

karydia6

karydia7

karydia8

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Προσεχτικά το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση την οποία έχουμε βουτυροαλευρώσει και το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα από πάνω την οποία έχουμε λιώσει στα μικροκύματα στα 700 watt για 1 λεπτό.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/glyko-pswmi-me-pralina-sokolatas

 

 

Braided Nutella Bread

 

Ingredients

For dough:

  • 75 g butter
  • 2 packets active dry yeast
  • 250 ml milk 3,5% fat, at room temperature
  • 100 g granulated sugar
  • 450 g all-purpose flour
  • pinch of salt

For filling:

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Difficulty
Method
  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Combine the yeast, milk and sugar in a bowl.
  • Add the flour and a pinch of salt and beat in a mixer.
  • Melt the butter in the microwave and add it to the mixer while it is beating.
  • Brush a bowl with some olive oil and add the dough. Cover with plastic wrap and set it aside to rest and rise for 1 hour.
  • Dust some flour on to a clean working surface. Roll out dough to a 30×40 cm rectangle.
  • Gradually combine the hazelnut chocolate praline sauce (Nutella) with the heavy cream. Spread it over the dough.
  • Coarsely chop the tasted hazelnuts in a blender and sprinkle over dough.
  • Roll dough into a log. Cut in half, lengthwise and braid 2 parts.
  • Carefully transfer to a baking pan and bake for 25 minutes.
  • Serve drizzled with white chocolate over the top.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *