Bolero-Biodiet
Χρόνος προετοιμασίας
5′

Χρόνος ψησίματος
15′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 2 άτομα
  • 4 φέτες ψωμί τοστ
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 100 γρ. Κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα κομμένη σε κομμάτια 5 χιλ.
  • 1 μπανάνα σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • βούτυρο για το τηγάνι
  1. Σε ένα τηγανάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα βάζουμε το φιστικοβούτυρο και τη σοκολάτα και θερμαίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το γάλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Απλώνουμε αρκετό από το μείγμα σοκολάτα-φιστικοβούτυρο στις 4 φέτες ψωμί.
  4. Μοιράζουμε τη μπανάνα στις δύο φέτες.
  5. Καπακώνουμε με τις άλλες δύο και πιέζουμε ελαφρά για να ενωθούν οι δύο φέτες καλά.
  6. Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.γ βούτυρο να λιώσει.
  7. Παράλληλα βουτάμε τα τοστ μας στο μείγμα με το γάλα και τα αυγά και αφού στραγγίσουμε ελαφρά τα βάζουμε στο τηγανάκι.
  8. Ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  9. Σερβίρουμε αμέσως με το μείγμα σοκολάτα-φιστικοβούτυρο που έμεινε και επιπλέον μπανάνες αν θέλουμε.

https://www.glikessintages.gr/syntagi/french-toast-me-mpanana-kai-sokolata

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *