Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το fudge… αυτός ο μεγάλος έρωτας που δε λέει να ξεθυμάνει.
Αυτές οι μικρές μπουκιές ευτυχίας που λιώνουν στο στόμα και σε στέλνουν στα ουράνια.
Ναι αυτό… με την φοβερά πλούσια γεύση και τη βελούδινη υφή, που σε κάνει να μη σκέφτεσαι θερμίδες.
Και που κάνει και την οικογένεια σου να σε αγαπά λίγο περισσότερο, ειδικά αν το κόβεις μπροστά στα ορθάνοιχτα από θαυμασμό και δέος μάτια των αγαπημένων σου και το τοποθετείς με χαμόγελο (άντε και λίγη αυταρέσκεια γιατί όσο που να μην το θέλεις ένα «πω πω τι έκανα πάλι» θα το σκεφτείς) στα επίσης ορθάνοιχτα στόματα που περιμένουν ανυπόμονα καρτερικά.

nutella-fudge

Το fudge λοιπόν (πάλι)… το υπέροχο, πανεύκολο, εθιστικό και μπορώ-να-μιλάω-με-τις-ώρες-για-αυτό fudge.
Εδώ σας το παρουσιάζω σε μια σούπερ express εκδοχή, με 3 μόλις υλικά.
Γιατί το ζαχαρούχο γάλα που χρησιμοποιείς συνήθως για να το φτιάξεις μπορεί να σου τελείωσε. Και να μην το θυμόσουν. Εσύ όμως το οφείλεις -στον εαυτό σου πάνω από όλα- να μην εγκαταλείψεις την επιθυμία σου. Μην το κάνεις λοιπόν. Αρκεί να έχεις nutella, κουβερτούρα και βούτυρο και όλα θα πάνε καλά. Έχεις δεν έχεις;

nutella-fudge

Αν και φοβερά απλό στην παρασκευή του, σε βεβαιώνω ότι γευστικά θα το βρεις το λιγότερο ενδιαφέρον. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις χοντροσπασμένα μπισκότα, ξηρούς καρπούς, ένα ωραίο λικέρ ή κάποιο εκχύλισμα για περισσότερο άρωμα. Εγώ σου δίνω την ιδέα, εσύ βάλε τη φαντασία.
Να ξέρεις όμως ότι αυτή η pure chocolate εκδοχή του, είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που η κούραση, η απογοήτευση ή/και τα νεύρα έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
2-3 θαυματουργά κυβάκια και το χαμόγελο επιστρέφει, μαζί με την αισιοδοξία και τη θετική σκέψη.
Είναι και Παρασκευή σήμερα, οπότε όλα καλά!

nutella-fudge

Fudge με nutella (3 υλικά)

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Υλικά
  • 360 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 γραμμ. nutella ή μερέντα
  • 110 γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε το σκεύος μας και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να εξέχει αρκετά περιμετρικά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα το γλυκό.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με τη nutella και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  4. Τοποθετούμε το fudge στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια.
Σημειώσεις
Η αρχική ιδέα εδώ.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *