VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Μερίδες: ένα βάζο 225 γρ.        Χρόνος ψησίματος: 10–15 λεπτά       Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Μία υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου μας αλλείμματος. Πλούσια σε γεύση,χωρίς πολύ ζάχαρη και εύκολο!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 2½ κούπες φουντούκια,ωμά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅓ κούπας σκόνη κακάο (χωρίς γλουτένη)
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2/3 κούπας γάλα πλήρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ψήστε τα φουντούκια στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτα. Αν αγοράσετε φουντούκια ψημένα παραλλείψτε αυτο το βήμα.
  2. Αφαιρέστε τις φλούδες από τα φουντούκια και ρίξτε τα σε ένα πολύ δυνατό μπλέντερ και πατήστε μέχρι να δημιουργηθεί μία κρεμώδης πάστα από τα φουντούκια. Ρίξτε λίγο μέλι, αν δε σχηματίζεται η πάστα.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πατήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν ειναι πικρο,προσθέστε περισσότερο μέλι. Αν ειναι πηχτό,προσθέστε περισσότερο γάλα.
  4. Βάζουμε το άλλειμμα σε ένα αεροστεγές μπωλ και διατηρούμε στο ψυγείο.

15801191_10209656266097357_49879242_n

Healthy homemade Nutella

 

We all love nutella,or at least most of us. But if you check the ingredients on the label,you’d be surprised by the amount of sugar and palm oil is made of! Of course,we are not here to judge other’s nutrition habits. I admit that sometimes in the past (not that far back),I was eating nutella with the spoon. It felt so good!

Later on though as I was trying to maintain my weigh,which truth is  I struggle because I love baking and everything sweet. Also,I wanted my daughter to eat a bit healthier. Not that she’s eating junk food but she’s getting spoiled from her dad. (Surprise,surprise!)

All you need to make this smooth,rich  healthy homemade nutella is only 6 ingredients which you can easily find at any grocery store. Kids will love it! Spread it on a slice of bread,on your waffle or crepes,even french toast. Possibilities are endless!

 

nutella-and-milkk

 

Yields: 8 oz jar                   Cooking time: 10-15 minutes           Difficulty: easy

 

INGREDIENTS:

  • 2½ cups hazelnuts
  • 2 tsp. vanilla extract
  • ⅓ cup cacao powder
  • 1/3 cup honey
  • ¼ tsp. sea salt
  • ⅔ cup whole milk

DIRECTIONS:

  1. Roast hazelnuts at 400 for 10-15 min. Remove skins and blend in food processor to make nut butter. If the mixture is too thick,add few drops of honey.
  2. Blend in remaining ingredients adjusting amounts to taste.
  3. Store in the fridge in an airtight container.

 

 

 

https://gfhomebakery.com/2017/01/02/healthy-homemade-nutella/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.