Κέικ κανέλας με Nutella και φουντούκια, από το sintayes.gr!
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αφράτο Κέικ κανέλας με Nutella γαρνιρισμένο με φουντούκια.
Χρόνος: 15 λ + 70 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 4 κ.σ. γάλα
- 6 κ.σ. Nutella
- 80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ (ή στρογγυλό ταψάκι) διαμέτρου 20 εκ.
- Βάζετε σε μπολ, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη κανέλα και γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίχνετε τα 3/4 του μείγματος στο ταψί και ισιώστε το με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Βάζετε τις 6 κ.σ. νουτέλας, κουταλιά κουταλιά, σε 6 σημεία γύρω γύρω στη φόρμα πάνω από τη γέμιση. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι “στροβιλίζετε” το επάνω μείγμα να εξαπλωθεί η νουτέλα και να ανακατευτεί.
- Το ισιώνετε στην επιφάνεια, πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. (Αν στα 30-40 λ ψησίματος, τα φουντούκια πάρουν χρώμα σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο). Βγάζετε από το φούρνο το κέικ, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί”, μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει. Σερβίρετε.
Αφήστε μια απάντηση