Κέικ κανέλας με Nutella και φουντούκια, από το sintayes.gr!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αφράτο Κέικ κανέλας με Nutella γαρνιρισμένο με φουντούκια.

 

Χρόνος: 15 λ + 70 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 6 κ.σ. Nutella
  • 80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ (ή στρογγυλό ταψάκι) διαμέτρου 20 εκ.
  2. Βάζετε σε μπολ, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη κανέλα και γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ρίχνετε τα 3/4 του μείγματος στο ταψί και ισιώστε το με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Βάζετε τις 6 κ.σ. νουτέλας, κουταλιά κουταλιά, σε 6 σημεία γύρω γύρω στη φόρμα πάνω από τη γέμιση. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι “στροβιλίζετε” το επάνω μείγμα να εξαπλωθεί η νουτέλα και να ανακατευτεί.
  4. Το ισιώνετε στην επιφάνεια, πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. (Αν στα 30-40 λ ψησίματος,  τα φουντούκια πάρουν χρώμα σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο). Βγάζετε από το φούρνο το κέικ, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί”, μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει. Σερβίρετε.

bbcgoodfood.com

 

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-kanelas-me-nutella-ke-fountoukia/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=1daaf68660-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-1daaf68660-242767229

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *