Bolero-Biodiet

Το αποφάσισα…
Και η δεύτερη ανάρτηση του χρόνου θα είναι γλυκιά.
Δεν ξέρω… ίσως κάπως έτσι, με λίγη μαγεία, αρκετή αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα, η χρονιά να είναι διπλά γλυκιά.
Τα χρειάζομαι, τα θέλω όλα… τη μαγεία, τη θετική διάθεση, το χαμόγελο ακόμα και στα δύσκολα… ένα γλυκό συναίσθημα για τη ζωή να με παρακινεί και να με κάνει να θέλω να προχωρήσω, να εξελιχτώ, να ανακαλύψω και να εξερευνήσω.
Το ξέρω όμως ότι εγώ είμαι εκείνη που πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για όλα τα παραπάνω. Μερικές φορές ναι, το σύμπαν θα συνωμοτήσει και όλα θα γίνουν όπως τα ονειρευτήκαμε.
Αλλά τελικά-τελικά εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας.

Banana-nutella-cake

Σκέψεις, συναισθήματα, απορίες και αμφιβολίες.
Σταματώ εδώ για την ώρα αλλά σκεφτείτε λίγο αυτά που διαβάσατε παραπάνω.

Είναι μερικά υλικά που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο.
Γεύσεις που συμπληρώνονται και που αναδεικνύονται όταν είναι μαζί.
Σαν να λέμε μπανάνα και nutella.
Το ότι είμαι εθισμένη στη nutella είναι μάλλον περιττό να το γράψω, αλλά θα το κάνω παρόλα αυτά.

Banana-nutella-cake

Το ότι τείνω να εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου ψήνοντας κέικ, ίσως και να το έχω αναφέρει παλιότερα, ίσως όχι. Εντάξει όχι μόνο κέικ. Αλλά όταν είμαι χαρούμενη, ανυπόμονη, μελαγχολική, αγχωμένη, εκνευρισμένη κλπ. θα μπω στην κουζίνα. Και θα βγω από αυτή με ένα κομμάτι κέικ, 2 μπισκότα ή 5-6 κυβάκια fudge.
Και θα είμαι πιο ήρεμη… θα έχω ελέγξει τα συναισθήματα μου… ή απλά θα τα έχω εκτονώσει.

Banana-nutella-cake

Ένα κέικ με μπανάνα και nutella λοιπόν.
Που τρώγεται όλες τις ώρες.
Είναι ένα από εκείνα τα κέικ που πρέπει να το πάρεις απόφαση εξαρχής και να βάλεις ένα μεγάλο κομμάτι στο πιάτο. Διαφορετικά θα καταλήξεις να τρως 2-3 μικρά κομμάτια και να νιώθεις και άσχημα που δεν κατάφερες να είσαι εγκρατής.
Γλάσο δεν χρειάζεται νομίζω. Η γεύση του είναι πλούσια, είναι αρκετά αρωματικό και καθόλου στεγνό. Δε χρειάζεται να το φορτώσουμε με επιπρόσθετες θερμίδες.

Banana-nutella-cake

Για το συγκεκριμένο κέικ χρησιμοποίησα μια ωραία φόρμα σιλικόνης της Silikomart και νομίζω ότι το αποτέλεσμα -αισθητικά τουλάχιστον- είναι καλό!
Α ναι… δεν τα πάω καθόλου καλά με το ξεφορμάρισμα των κέικ, οπότε το γεγονός ότι το κέικ μου παρέμεινε ακέραιο και περήφανο με ενθουσίασε!

Και επειδή θέλω να συνεχίσω τις γλυκές αναρτήσεις, η επόμενη είναι giveaway.
Έτσι, για να σας γλυκάνω και με διαφορετικό τρόπο!

Banana-nutella-cake

Κέικ με μπανάνα και nutella

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση
Υλικά
  • 220 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 150 γραμμ. nutella
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 170 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 130 γραμμ. γάλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση (εάν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα).
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  5. Ρίχνουμε κατόπιν τις μπανάνες, τη nutella και τις βανιλίνες και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μίγμα.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
  7. Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.

 

 

 

 

 

http://theonewithallthetastes.com/2015/01/banana-nutella-cake.html

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.