Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο Κέϊκ με Νουτέλα, χωρίς αλεύρι με σιρόπι κερασιού. Ένα φανταστικό στη γεύση και την εμφάνιση κέϊκ, για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή με τους καλεσμένους σας στις επίσημες συγκεντρώσει και τα πάρτυ σας.

 

Μερίδες: 12 – 14

συνταγή icon Χρόνος: 45 λ + 45 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ [Νες καφέ]
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 4 αυγά [χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι]
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού Νουτέλα
  • Για το σιρόπι κερασιού:
  • 1 κονσέρβα κεράσια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% χτυπημένη σε σαντιγί
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή  160 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
  2. Για το κέϊκ: Το ποθετήστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το καφέ, το κακάο και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10′ να κρυώνει.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη Νουτέλα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50′. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Για το σιρόπι κερασιού: Ρίχνετε το σιρόπι της κονσέρβας σε κατσαρολίτσα και αφήνετε χωριστά τα κεράσια τα οποία κόβετε στη μέση. Προσθέστε στο σιρόπι τη ζάχαρη και το κονιάκ και μόλις έλθει η θερμοκρασία σε σημείο βρασμού τη χαμηλώνετε. Σιγοβράζετε για 20′ περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτετε και τα κεράσια και ανακατεύετε.
  6. Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε με κουτάλι ή κορνέ πάνω από το κέϊκ. Γαρνίρετε με το σιρόπι κερασιού και το ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-noutela-choris-alevri-siropi-kerasiou/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *