myral.gr (ανδρικά)

Μερίδες 10

Χρ. Πρ 20΄

Χρ. Ψης 45΄

(Για 20cm στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση)

 

Υλικά

 

Για το κέικ:

125 γρ, Βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ ζάχαρη

2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ, μαρμελάδα φρούτα του δάσους

145 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

70 γρ σκόνη κακάο

1 κουταλάκι γλκ μαγειρική σόδα

250 ml Γάλα

 

Σάλτσα μερέντας:

80 γρ μερέντα

40 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο

30 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

25 γρ ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο γλυκιά)

 

Διαδικασία

 

Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Βουτυρώστε και αλευρώστε το στρογγυλό ταψί 20εκ. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο σε ένα μεσαίο μπόλ. Σε ένα μπόλ χτυπήστε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη για 6΄μέχρι να είναι άσπρο και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και χτυπήστε για ένα λεπτό μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε την μαρμελάδα και κτυπήστε για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το γάλα. Χτυπήστε για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε με μια σπάτουλα σιλικόνης να είναι ομοιόμορφο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 c στης αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή. Βγάλτε και αφήστε το κέικ να κρυώσει

Για την σάλτσα μερέντας: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα, το βούτυρο μέχρι ζεσταθεί καλά. Μην αφήνετε να βράσει. Σε ένα μπόλ ρίξτε την σοκολάτα, την μερέντα. Αδειάστε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε για 15΄μέχρι να είναι χλιαρό. Καλύψτε με την σάλτσα το κρύο κέικ και αφήστε για 30΄. Είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

 

http://www.lekkas-giorgos.com/2012/08/blog-post_6.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *