Κέικ Σοκολάτας Πραλίνας, από την NESTLÉ DESSERT και το glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
10′
Χρόνος ψησίματος
25′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 10 άτομα
Θερμίδες
320 kcal
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200γρ.
- 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
- 3 αυγά
- 200γρ. βούτυρο & λίγο ακόμα
- 70γρ. ζάχαρη άχνη
- 50γρ. αλεύρι & λίγο ακόμα
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη και τα αυγά με το σύρμα για 5-6 λεπτά.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σε δόσεις τη λιωμένη κουβερτούρα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Εκτός μίξερ προσθέστε το μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
- Απλώστε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (10Χ25), την οποία έχετε αλευρώσει και πασπαλίσει με κακάο.
- Ψήστε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήστε να κρυώσει σε σχάρα.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes" !
Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολάτα ION DARK με βιολογικό πορτοκάλι, από την Αριάδνη Πούλιου και το...
Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Kέικ σοκολάτας, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon 'n Love!
Κλασσικό κέικ 1-2-3-4, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Τρουφάτο -μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση