fineti

Αυτό είναι ένα από τα πιο νόστιμα  κέικ που θα μπορούσατε να φτιάξετε.  Εμείς τουλάχιστον έχουμε εθιστεί!

Πεταχτείτε μέχρι την κάβα για ένα μπουκάλι απ’ το υπέροχο Frangelico και πάρτε και μερικά φουντούκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα τριμμένα φουντούκια, αλλά αυτά που θα αλέσετε μόνοι σας, θα σας δώσουν περισσότερη γεύση και υγρασία.

Υλικά για 8 άτομα

Για το κέικ

  • 6 μεγάλα αυγά (χωριστά τα ασπράδια απ’ τους κρόκους)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 g μαλακό ανάλατο βούτυρο
  • 400 g Nutella (1 μεγάλο βάζο)
  • 1 κουταλιά της σούπας Frangelico (ή ρούμι ή νερό)
  • 100 g τριμμένα φουντούκια
  • 100 g μαύρης σοκολάτας (λιωμένη)

Για το γλάσο

  • 100 g φουντούκια (βάρος χωρίς τα φλούδια)
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας Frangelico (ή ρούμι ή νερό)
  • 125 g μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες

1. Για το κέικ προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ºC.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να έχετε ένα συμπαγές αλλά όχι στεγνό μίγμα.

3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη Nutella και στη συνέχεια προσθέστε το Frangelico (ή ό, τι χρησιμοποιήσετε), τους κρόκους αυγών και τα τριμμένα φουντούκια.

4. Προσθέστε την δροσερή, λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια, μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα ασπραδιών. Χτυπήστε όσο έντονα χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε ανακατεύοντας απαλά το υπόλοιπο μίγμα ασπραδιών σε δόσεις.

5. Ρίξτε το μίγμα σας σε μια στρογγυλή φόρμα περίπου 23cm, αφού τη λαδώσετε ελαφρά και της βάλετε ένα χαρτί ψησίματος στη βάση.

6. Ψήστε για 40 λεπτά ή έως ότου το κέικ αρχίσει να «αποκολλάται» από τις πλευρές της φόρμας. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Για το γλάσο καβουρδίστε τα φουντούκια σας σε ένα στεγνό τηγάνι έως ότου μυρίσετε το άρωμά τους και αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Φροντίστε μόνο να τα ανακινείτε διαρκώς ώστε να μη ψηθούν μόνο από τη μία πλευρά. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Σημαντικό! Εάν τα προσθέσετε στο γλάσο σας ενώ είναι ζεστά, θα σας βγει λιπαρό. (Πιστέψτε μας, μιλάμε εκ πείρας.) Εάν τα φουντούκια σας έχουν φλούδες τότε μετά το τηγάνι μεταφέρετέ τα σε μια ελαφρώς υγρή πετσέτα και τρίψτε τα ενώ είναι ακόμα ζεστά για να τις βγάλετε.

8. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το Frangelico και τη σοκολάτα (κομμένη) και ζεστάνετε ελαφρά.

9. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, βγάλτε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να φτάσει στη σωστή υφή για να το απλώσετε στο κέικ.

10. Ξεφορμάρετε το κέικ προσεκτικά, αφήνοντάς το στη βάση του, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να βγάλετε τόσο υγρό κέικ χωρίς να σας διαλυθεί.

11. Απλώστε γρήγορα το γλάσο στο κέικ και γαρνίρετέ το με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει Frangelico, βάλτε μερικά σφηνοπότηρα στο τραπέζι και σερβίρετε λίγο ακόμα μαζί με το κέικ!

https://www.xorisglouteni.gr/glouten-free/syntages/cake-nutella-roumi

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.