Κέικ σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, με πραλίνα φουντουκιού, από το icookgreek.com!

  • σκολία: εύκολο

Υλικά

  • 260 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 5 αυγά
  • 200 γρ.πραλίνα φουντουκιού
  • 250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Κατεβάζετε τη σοκολάτα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και την πραλίνα φουντουκιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Βάζετε τα αυγά στο μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι χωρίς γλουτένη το οποίο έχετε κοσκινίσει και χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα και τα μεταφέρετε σε στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών το οποίο έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  4. Ψήνετε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για ακριβώς 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.

 

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B7

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *