DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Τα αγαπημένα γλυκίσματα των φετινών γιορτών. Φτιάξτε τα όλοι θα γίνουν ανάρπαστα!
Υλικά συνταγής
370 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κρόκους
1 βανίλια
1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
3 πρέζες μοσχοκάρυδο
100 γρ. άχνη και
1 βανίλια για το άχνισμα
Για τη σπιτική μερέντα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
2 κ.σ. κακάο
1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη
Εκτέλεση
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα. Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια .
Αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια..
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.