Κρουασάν σοκολάτα – κάστανο από την Εύα και το Chefoulis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για την ζύμη
  • Μαγιά νωπή 50 γρ
  • Γάλα 250 ml χλιαρό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  500 γρ
  • Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
  • Αυγά 2 τεμ (1 κρόκος για το άλειμμα)
  • Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
Για την γέμιση
  • Πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μαρμελάδα κάστανο του εμπορίου

Οδηγίες

Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη κι αφήνουμε να φουσκώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη, μαζί και την μαγιά που φούσκωσε (εκτός τον έναν κρόκο αυγού που τον κρατάμε για το άλειμμα στο τέλος) και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα. Το κάθε κομμάτι ζύμης που ανοίξαμε το χαράζουμε στα 4 και μετά το κάθε τέταρτο στα 3 ώστε να σχηματιστούν 12 τρίγωνα (όπως στην φώτο παρακάτω). Αλείφουμε το κάθε τρίγωνο με πραλίνα φουντουκιού κι από πάνω με την μαρμελάδα κάστανο. Τα τυλίγουμε από την φαρδιά προς τη στενή πλευρά και λυγίζουμε ελαφρώς τις άκρες ώστε να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον 1 κρόκο αυγού που κρατήσαμε αραιωμένο με λίγο νεράκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

* Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο αντί για σοκολάτα και μαρμελάδα κάστανο , να γεμίσουμε τα κρουασάν μας με καραμέλα γάλακτος (του εμπορίου) ή με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *