Μαμαδίστικο παγωτό σάντουιτς, από τo “Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana”!

Υλικά


500 ml φυτική κρέμα γάλακτος KRETORRE (είναι σε πράσινο χάρτινο κουτί) στα ψυγεία μαζί με τις κρέμες γάλακτος που περιέχει ζάχαρη, ή 500 γρ. απλή κρέμα γάλακτος 35% όπου θα προσθέσετε όταν φουσκώσει 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 κουτί εβαπορέ μπλε (το πλήρες) αφού το βάλετε για μια ώρα στην κατάψυξη
1 συσκευασία κρέμα πραλίνας 410 γρ. (αντικαθιστά τα αβγά)
Μπισκότα πτι-μπερ 3 συκευασίες απλά και 3 με επικάλυψη σοκολάτας
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα τριμμένα για μέσα


Μεμβράνη τροφίμων
πλαστικό δοχείο


Διαδικασία:


Χτυπάμε το εβαπορέ με το μίξερ να φουσκώσει. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού με απαλές κινήσεις. Προτιμήστε μια σφιχτή κρέμα (εγώ προτιμώ την Daily των Μάρκετ-Ιν που τη φτιάχνουν οι Αφοί Χαΐτογλου) και όχι Μερέντα ή Nutella γιατί είναι πολύ ρευστές και χαλάνε τη συνοχή που έχει επιτευχθεί στο γάλα με το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

Ενσωματώνετε τις δυο κρέμες και προσθέτετε τα γεμιστά μπισκότα καλά τριμμένα με το χέρι. Εντωμεταξύ σε βαθύ πλαστικό δοχείο που κλείνει στρώνετε μεμβράνη τόση ώστε να μπορεί να διπλώσει από τις δυο μεριές και τοποθετείτε μια σειρά μπισκότα με την καλή πλευρά προς τα κάτω μέχρι να γεμίσει ο πάτος. Από πάνω απλώνετε ένα παχύ στρώμα κρέμας και καλύπτετε με τα πτι-μπερ με την επικάλυψη. Διπλώνετε τη μεμβράνη και από πάνω επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το δοχείο. Το κλείνετε, βάζετε στην κατάψυξη και σε 3-4 ώρες είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία και απόλαυση!

 

Σημ.: Προτιμάτε στις συνταγές σας ελληνικά προϊόντα!

 

 

https://www.facebook.com/587739244669476/photos/a.595131880596879.1073741831.587739244669476/730010487109017/?type=1&theater

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *