Μιλφέιγ με πραλίνα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ


– 1 πακέτο σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
– 400 γρ. γάλα φρέσκο
– 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
– 80 γρ. ζάχαρη
– 40 γρ. κορν φλάουρ
– 1 αυγό
– 3 κρόκοι αυγών
– 250 γρ. βούτυρο LURPAK
– 160 γρ. πατέ πραλίνας VALRHONA
– 50 γρ. ρούμι μαύρο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤO ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ :

Απλώνουμε τη σφολιάτα στη λαμαρίνα του φούρνου. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC τουλάχιστον για 40 λεπτά. Στο μισό χρόνο ψησίματος, την αναποδογυρίζουμε και την πιέζουμε. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα βάζουμε γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Την αφρατεύουμε με το χέρι ή στο μίξερ. Μαλακώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πραλίνα και το ρούμι. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε με την προηγούμενη κρέμα.
Απλώνουμε στο ένα φύλλο σφολιάτας ένα μέρος από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε από πάνω το τρίτο φύλλο και γαρνίρουμε.

 

 Δείτε το video: https://youtu.be/AwC-zxafsYw

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=6486

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *