Μπισκοτάκια ρολό με Nutella από την Αλίκη και το “Μυρωδιές & Νοστιμιές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

230 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχρη άχνη
2 μεγάλους κρόκους
1 φακελάκι βανίλια
300 γρ. αλεύρι
λίγο αλάτι
150 γρ. nutella

Προετοιμασία

Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα (Περίπου 3 λεπτά). Προσθέτετε τους κρόκους και τν βανίλια και τα χτυπάτε με γρήγορη ταχύτητα ακόμα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και κάνετε ένα λεία ζύμη.  Εγώ τα χτυπώ με το εξάρτημα για την ζύμη. Μοιράζετε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη, τυλίγετε τες σε μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ρίχνετε λίγο αλεύρι πάνω σε χαρτί ψησίματος και ανοίγετε το ένα μέρος της ζύμης σε διαστάσεις 22*28. Αλείφετε την ζύμη με λεπτή στρώση nutella. Τυλίγεται προσεκτικά την ζύμη σε ρολό με την βοήθεια του χαρτιού. Τυλίγεται το ρολό στο χαρτί και το αφήνετε για 15 λεπτά στην κατάψυξη  Το ίδιο πράγμα κάνετε το με το άλλο μέρος της ζύμης.

Όταν κρυώσει η ζύμη κόβετε το γλυκό σε κομμάτια πάχους 6-7 mm.. Τοποθετείτε τα μπισκοτάκια σε τα σε ταψί αφού βάλετε προηγουμένως χαρτί ψησίματος  Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο γύρο στα 10-12 λεπτά. Μόλις πάρουν καφέ χρώμα στης άκριες βγάζετε τα μπισκότα. Αφήνετε αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκοτάκια γιατί φουσκώνουν αρκετά.

Θα πάρετε περίπου 56 μπισκοτάκια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/2013/02/nutella_2005.html

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *