VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Όταν είμαστε εκεί κάπου στα 18, οι 3οάρηδες μας φαίνονται “μεγάλοι”. Είναι εκείνοι οι τύποι που πρέπει να τους μιλάμε στον πληθυντικό, οι ξενέρωτοι που δεν ξέρουν την αργκό μας, οι κυρίες με τα παιδικά καρότσια στον δρόμο. Και μεταξύ μας, αν εξαιρέσεις τον πληθυντικό, αυτοί οι τύποι είμαστε. Αυτοί που αν πιούμε ένα βράδυ είμαστε άρρωστοι τρεις μέρες, αυτοί που η έξοδος μας είναι το δείπνο στα εστιατόρια και οι τύπισσες που 8 στα 10 θέματα για τα οποία θα συζητήσουν είναι τα παιδιά τους. Και προσωπικά δεν μου φαινόμαστε ξενέρωτοι, αρκεί να θυμόμαστε που και που να την κάνουμε αυτήν την έξοδο και ας είμαστε τρεις μέρες με hangover.

Αυτό στο οποίο θέλω να εστιάσετε, είναι οι 30άρες μαμάδες που μιλούν για τα παιδιά τους. Έχω και εγώ πλέον αρκετές τέτοιες φίλες και τις ακούω να συζητούν πολύ συχνά για το ζήτημα της διατροφής: ότι αγοράζουν μόνο βιολογικά φρούτα, ότι τους στέλνει η γιαγιά από το χωριό κοτόπουλα με ηλιοκαμένο δέρμα και ότι ανησυχούν για τα έτοιμα σνακ που τρώνε τα παιδιά από τις καντίνες των σχολείων. Και μετά αφού έχουν αναλύσει, συζητήσει, κάνουν την έρευνα τους και δίνουν τα έξτρα χρήματα τους σε βιολογικά, κόβουν μια φέτα ψωμί, το αλείφουν 2-3 κουταλιές έτοιμης πραλίνας φουντουκιού και το δίνουν στο καμάρι τους για απογευματινό.

Ναι το ξέρω, είναι η εύκολη λύση, τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα και στο κάτω-κάτω “σιγά, δεν το τρώνε και κάθε μέρα”. Ξέρετε τι λέω εγώ; Όση ώρα θα κάνετε να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε το έτοιμο προϊόν, τόσην ώρα θα σας πάρει να φτιάξετε μία νόστιμη και θρεπτική πραλίνα φουντουκιού με Μακεδονικό Ταχίνι και μέλι. Απλά. Νόστιμα. Θρεπτικά.

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι & μέλι

  • Μερίδες: 1 βάζο (500 ml)
  • Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά

Υλικά

Εκτέλεση

1) Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ.

2) Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, προσέχοντας να μην καεί. Λίγο πριν βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Περιμένουμε 20-30 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο σοκολατένιο μείγμα.

3) Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Kακάο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

 

4) Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι μαζί με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα αλλά όχι σε μορφή πάστας. Ανακατεύουμε τα φουντούκια στο μείγμα σοκολάτας. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

#LoveOnly,
Madame Ginger

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/spitiki-pralina-fountoukiou-me-tachini-meli/


image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.