VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Με ζεστό ψωμάκι, με φρυγανιά ή σκέτη τρώγεται μετά μανίας !!!

Συστατικά

  • 350 γρ γάλα ζαχαρούχο
  • 100 γρ κουβερτούρα NESTLE
  • 30 γρ σοκολάτα γάλακτος NESTLE
  • 130 γρ βούτυρο
  • 1 κ.σούπας λάδι καρύδας (μαγειρικό)
  • 1 κούπα φουντούκια
  • λίγα φυστίκια Αιγίνης (έκπληξη)
  • 1 κ. σούπας κακάο NESTLE

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φυστίκια και τα φουντούκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά (χωρίς λάδι) να αποβάλλουν τα έλαια τους.

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

 

Σε μπαιν μαρί τοποθετούμε το βούτυρο σε κομματάκια με το λάδι καρύδας και τα κομμάτια κουβερτούρας-σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

 

Στο multi χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν πούδρα (εγώ θέλω να κρατάει λίγο είναι αλήθεια, να νιώθεις ελαφρώς το φουντούκι-για τα παιδιά καλύτερα να μην το καταλαβαίνουν).

 

Στο μπωλ με την σοκολάτα προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά μας, ξεκινώντας από το γάλα. Εαν θέλουμε λίγο πιο γλυκειά τη μερέντα μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ή και σιρόπι αγαύης (λίγο όμως).

Ανακατεύουμε καλά καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε γυάλινα μπωλ.

Διατηρείται για μέρες στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση.

Tips

Εαν δεν έχουμε λάδι καρύδας βάζουμε συνολικά 140 με 150 γρ βούτυρο.

Μπορούμε να αφαιρέσουμε το φυστίκι (εγώ το αγαπώ- δίνει μία άλλη νότα).

Τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες.

 

https://spoonlove.gr/nutella-handmade/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *