Παγωτό με μερέντα ή νουτέλα , ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την Luise και το Radicio!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ νόστιμο και εύκολο παγωτό, χωρίς αυγά, με πραλίνα φουντουκιού και κρέμα γάλακτος. 
4.0 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα 
Συνταγή για: 6 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:



Υλικά συνταγής: 
Γάλα2 κούπες 
Κρέμα γάλακτος1 κούπα 
Ζάχαρη3/4 κούπας 
Εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι τσαγιού 
Νουτέλα ή μερέντα1/2 κούπα 
Κορν φλάουρ3 κουταλάκια τσαγιού 
Χοντροκομμένα φουντούκια1/3 κούπας και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα 

Οδηγίες: 
1. Λιώνετε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Το ρίχνετε μαζί με το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και την βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε, να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει λίγο το μείγμα (να κάψει, αλλά να μην βράσει).
2. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την βανίλια και την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε να λιώσει η πραλίνα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 – 3 ώρες.
3. Ρίχνετε το κρύο μείγμα σε παγωτομηχανή, προσθέτετε τα φουντούκια και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί.
4. Το φυλάτε σε μπολ στην κατάψυξη και το σερβίρετε με χοντροκομμένο φουντούκι και ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!   Για την συνταγή πατήστε το:

 http://www.radicio.com/%CF%83%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/

 

 

Μαγειρεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2011 από την Luise

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.radicio.com/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%AE-%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *