Απίθανη paleo πραλίνα φουντουκιού ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από το dairy-free!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Paleo κρέμα σοκολάτας με φουντούκια, γάλα και λάδι καρύδας.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Original συνταγή από:  Sarah Al-Khayyal

Υλικά

  • 1 κούπα φουντούκια, καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 1/2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1/4 κούπας γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
  • 2 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

 

  1. Αν δεν βρούμε καθαρισμένα φουντούκια, τότε ψήνουμε τα φουντούκια στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνει η επιφάνεια τους και να μυρίζει άρωμα φουντουκιού. Βάζουμε τα ψημένα φουντούκια μέσα σε μια υγρή πετσέτα κουζίνας και τα τρίβουμε να φύγει η φλούδα τους.
  2. Βάζουμε τα καθαρισμένα φουντούκια σε ένα multi ή μπλέντερ, και ανακατεύουμε – ξύνοντας τις άκρες – 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  4. Η υφή και η γλυκύτητα είναι θέμα γούστου. Αν το θέλουμε λιγότερο παχύρρευστο, προσθέτουμε γάλα καρύδας ή λάδι καρύδας μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε μέλι. Αν το θέλουμε λιγότερο γλυκό, προσθέτουμε κακάο.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *