Απίθανη paleo πραλίνα φουντουκιού ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από το dairy-free!
Paleo κρέμα σοκολάτας με φουντούκια, γάλα και λάδι καρύδας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Original συνταγή από: Sarah Al-Khayyal
Υλικά
- 1 κούπα φουντούκια, καθαρισμένα
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 1/2 κουτ. σούπας κακάο
- 1/4 κούπας γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
- 2 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες παρασκευής
- Αν δεν βρούμε καθαρισμένα φουντούκια, τότε ψήνουμε τα φουντούκια στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνει η επιφάνεια τους και να μυρίζει άρωμα φουντουκιού. Βάζουμε τα ψημένα φουντούκια μέσα σε μια υγρή πετσέτα κουζίνας και τα τρίβουμε να φύγει η φλούδα τους.
- Βάζουμε τα καθαρισμένα φουντούκια σε ένα multi ή μπλέντερ, και ανακατεύουμε – ξύνοντας τις άκρες – 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Η υφή και η γλυκύτητα είναι θέμα γούστου. Αν το θέλουμε λιγότερο παχύρρευστο, προσθέτουμε γάλα καρύδας ή λάδι καρύδας μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε μέλι. Αν το θέλουμε λιγότερο γλυκό, προσθέτουμε κακάο.
Αφήστε μια απάντηση