Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος: 15 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υπέροχο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά. Μια συνταγή για ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου. Συνδιάστε τη σοκολάτα με το φουντούκι και αφήστε τις γεύσεις να “μιλήσουν” από μόνες τους. 

Υλικά συνταγής

 

  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
  • 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
  • τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια βάση. Περιχύνετε από πάνω το μισό λικέρ.
  2. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως σε μια αφράτη κρέμα.
  3. Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. 
  4. Τρίβετε τη σοκολάτα*, την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το 

 

* Μπορείτε να παραλείψετε τη σοκολάτα και να γαρνίρετε μόνο με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Πηγή:Good Taste – October 2009 , Page 83 /Recipe by Alison Roberts & Wendy Quisumbing/Photo by Sue Ferris

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-gliko-psigiou-5-ilika/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *