Πάστα Φλώρα με ζύμη Cookies και γέμιση Νουτέλα και ζαχαρούχο γάλα, από το sintayes.gr!
Μια υπέροχη πάστα φλώρα με τραγανή, πεντανόστιμη ζύμη cookies και γέμιση ενός τέλειου συνδυασμού Νουτέλας και ζαχαρούχο γάλακτος που του δίνει μια ακαταμάχητη λαστιχωτή και καραμελωμένη γεύση. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που σίγουρα θα ενθουσιάσει με την ανεπανάληπτη πλούσια γεύση του.
Μερίδες: 9-12
Χρόνος: 20 λ + 30 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 110 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1 αυγό
- ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή, πακεταρισμένη
- ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού Νουτέλα
- ½ φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα (1/2 κουτί περίπου)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20×20 εκ.
- Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, τα 2 είδη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλας. Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
- Κρατάτε στην άκρη 1/2 φλ. τσαγιού από τη ζύμη. Στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη στη βάση του ταψιού, ανασηκώνοντάς τη ελαφρώς προς τα τοιχώματα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνετε ομοιόμορφα τη νουτέλα πάνω από τη ζύμη και πάνω από τη νουτέλα ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα.
- Θρυματίζετε σε κομματάκια την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη και τα στρώνετε πάνω από τη γέμιση αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Έτσι θα καραμελώσει το ζαχαρούχο γάλα.
- Ψήνετε τη πάστα φλώρα στο προθερμασμένο φούρνο 30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη cookies. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε σε 9 έως 12 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
https://www.sintayes.gr/syntages/pasta-flora-zimi-cookies-ke-gemisi-noutela-ke-zacharoucho-gala/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια πασταφλώρα με μαρμελάδα κράνμπερι, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Πάστα Φλώρα νηστίσιμη, από την Κατερίνα και το "Ζουμ στην Κανέλα"!
Πάστα φλώρα νηστίσιμη(Video), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Modern Pasta Flora από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και το "Cool Artisan" !
Πάστα φλόρα νηστίσιμη από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση