Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)
«…μία πίτα μπισκότου ας πούμε, με nutella και σοκολάτα. Φανταστείτε ένα πολύ μεγάλο μπισκότο με κριτσανιστή επιφάνεια, μαλακό εσωτερικό και εκνευριστικά εθιστική γεύση. Φανταστείτε το ζεστό, σερβιρισμένο με παγωτό που λιώνει νωχελικά για πάρτη του αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου να συνοδεύει έναν ωραίο ζεστό καφέ ή ακόμα καλύτερα να κάνει πρώτα μια γρήγορη βουτιά στο φλιτζάνι προτού καταλήξει στον ανυπόμονο ουρανίσκο μας.
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 ταψί με διάμετρο 22-24 εκ.

Υλικά

  • 250 γραμμ. βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία και έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 5-6 κουταλάκια του γλυκού nutella

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 22-24 εκ.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη nutella) στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε τη nutella σε διάφορα σημεία της επιφάνειας και με μια οδοντογλυφίδα δημιουργούμε «νερά».
  5. Ψήνουμε την πίτα για 30-35’ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

 

 

http://theonewithallthetastes.com/2017/01/nutella-chocolate-chip-cookie-pie.html

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.