Creta Carob
BOLERO-BIODIET

  Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα
1/2 μήλο Golden
1 κρόκο αυγού
15γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C βαθμούς. Κόβετε το φύλλο σε 8 λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων για να μπορέσετε να αλείψετε εύκολα μετά τα σφολιατάκια.Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και αλείψτε με ένα πινέλο με τη μισή λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το μήλο σε κομματάκια και τυλίξτε τα.Αλείψτε τα σφολιατάκια με τον κρόκο, πασπαλίστε τη ζάχαρη και προσθέστε τα αμύγδαλα. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά.Αφήστε να κρυώσουν λίγο και βουτήξτε την άκρη στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Η Συμβουλή του Σεφ:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα ή κουβερτούρα Γάλακτος αντί για Πραλίνα

https://www.glikessintages.gr/recipe/pourakia-fullo-sfoliatas-pralina-milo-amugdala

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *