Πραλίνα Σοκολάτας από τον Ακη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
10′
Χρόνος Εκτέλεσης

 

1 βαζάκι
Μερίδα/ες

 

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 400 γρ φουντούκια
  • 360 γρ άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ κακάο
  • 130 γρ σπορέλαιο
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος

 

 

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Παίρνουμε τα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα.
  • Μαζί θα ρίξουμε και τη μισή κούπα σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρείτε.
  • Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως.
  • Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.
  • Αυτό θα πάρει περίπου 4′-5′ ( πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι )
  • Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη.
  • Επειδή το μείγμα είναι ζεστό λόγω της θερμοκρασίας που ανέπτυξε όσο χτυπιόταν η σοκολάτα θα λιώσει αμέσως.
  • Χτυπάμε για 10″ , για 3-4 βόλτες δηλαδή, και έπειτα αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα ρίχνουμε και την άχνη και το κακάο ( Σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή )
  • Χτυπάμε για 1′ ακόμα . Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.

 

Δείτε το video : https://www.youtube.com/watch?v=gVTyTyEelzw

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/pralina-sokolatas

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *