- 400 γρ φουντούκια
- 360 γρ άχνη ζάχαρη
- 50 γρ κακάο
- 130 γρ σπορέλαιο
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Παίρνουμε τα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα.
- Μαζί θα ρίξουμε και τη μισή κούπα σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρείτε.
- Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως.
- Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.
- Αυτό θα πάρει περίπου 4′-5′ ( πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι )
- Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη.
- Επειδή το μείγμα είναι ζεστό λόγω της θερμοκρασίας που ανέπτυξε όσο χτυπιόταν η σοκολάτα θα λιώσει αμέσως.
- Χτυπάμε για 10″ , για 3-4 βόλτες δηλαδή, και έπειτα αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα ρίχνουμε και την άχνη και το κακάο ( Σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή )
- Χτυπάμε για 1′ ακόμα . Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.
Δείτε το video : https://www.youtube.com/watch?v=gVTyTyEelzw
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/pralina-sokolatas
Αφήστε μια απάντηση