Πραλίνα σπιτική (άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού), από την Ντίνα Νικολάου!
Γίνεται πανεύκολα και τα παιδιά την λατρεύουν. Αλείψτε τους ξεροψημένες φέτες ψωμιού, φτιάξτε γλυκά τοστ ή ωραίες τούρτες με γέμιση πραλίνας.
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) μέχρι να γίνουν σκόνη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) μέχρι να γίνουν σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.
Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πραλίνα φουντουκιού με γεύση bueno, από τον Γιώργο Τσούλη!
Σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ!
Εύκολη σπιτική μερέντα με πραγματικά φουντούκια, χωρίς ζάχαρη, από το "Η τροφή μας το φάρμακό μας"!
Παγωτό μερέντα, από το icookgreek.com!
Σπιτική (Ωμοφαγική) Nutella , από την Ευτυχία Μαυραντζά | Homemade (Raw) Nutella | Vegan by sweetby...
Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση