Πραλίνα σπιτική (άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού), από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Γίνεται πανεύκολα και τα παιδιά την λατρεύουν. Αλείψτε τους ξεροψημένες φέτες ψωμιού, φτιάξτε γλυκά τοστ ή ωραίες τούρτες με γέμιση πραλίνας.

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) μέχρι να γίνουν σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.
Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *