Προφιτερόλ με πραλίνα και παγωτό βανίλια, από την Nestle και τις glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
15′
Χρόνος ψησίματος
45′
Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια
Μερίδες
Για 16 άτομα
- Για τη ζύμη
- 125ml νερό
- 125ml γάλα
- 1κ.σ. ζάχαρη
- 80γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 160γρ. αλεύρι
- 4 μεγάλα αυγά
- Για τη γέμιση
- 16 μεσαίες μπάλες παγωτό βανίλια
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα
- 2κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
- Ετοιμάστε τη ζύμη για τα σου: σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να βράσει το μίγμα.
- Προσθέστε όλο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα και αφήνετε τη ζύμη στη φωτιά μέχρι να ξεκολλάει άνετα από το πάτο της κατσαρόλας.
- Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής.
- Καλύψτε την πλάκα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και φτιάξτε 16 μεσαία σου (μπορείτε να τα φτιάξετε με τη βοήθεια κορνέ).
- Τα ψήνετε περίπου για 45 λεπτά και τα αφήνετε σε σβηστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε στη μέση.
- Γεμίστε τα σου με 1 μπάλα παγωτό, γαρνίροντας με ψιλοκκομένα κομματάκια κουβερτούρας (50γρ. κουβερτούρας).
- Λιώστε τα υπόλοιπα 120γρ. κουβερτούρας μαζί με την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W) και περιχύστε τα προφιτερόλ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/Profiterol-me-pralina-kai-pagwto-vanilia
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολο προφιτερόλ από την Angela Ganoti και το ditucook.blogspot.gr!
Πανεύκολο, υπέροχο Προφιτερόλ Τσουρέκι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις "Λιχουδιές της Μαριφάνης"!
Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη, από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Προφιτερόλ από τον "μοναδικό" Άκη και το akispetretzikis.com!
Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Λευκό προφιτερόλ με 5 υλικά (video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.gr...
Αφήστε μια απάντηση