Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η συνταγή για γλυκά ρολάκια σφολιάτας είναι πολύ εύκολη και με σίγουρο αποτέλεσμα. Προσωπικά, μου αρέσει ο συνδυασμός της πραλίνας φουντουκιού με το μασκαρπόνε, αλλά μπορεί ο καθένας να προσθέσει τα δικά του αγαπημένα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα.

Αν έχετε μία σφολιάτα στην κατάψυξη και πραλίνα ή σοκολάτα στη κουζίνα, μπορείτε γρήγορα να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό γλυκό!


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 10-12 κομμάτια

Υλικά Συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας
1 πακέτο μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
πραλίνα φουντουκιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.

Πρώτα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης ένα στρώμα από το μασκαρπόνε και από πάνω μία στρώση από την πραλίνα. Αφήνουμε τη ζύμη “καθαρή” κατά 2 δάχτυλα στη μία της πλευρά για να κλείσει καλά το ρολό.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε

Τυλίγουμε σφιχτά τη σφολιάτα σε ένα ρολό και την κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, σε ρολάκια.

Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε

Tip: αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο μπορείτε να τυλίξετε το ρολό σε μία μεμβράνη και να το τοποθετήσετε για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη. Με αυτή τη μέθοδο θα σφίξει το ρολό και θα μπορέσετε να κόψετε πιο εύκολα τα ρολάκια χωρίς να διαλυθούν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 °C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η σφολιάτα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα ρολάκια σφολιάτας με πραλίνα και μασκαρπόνε!

Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *