Σφολιατίνια με σοκολάτα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Εύκολα, τραγανά και γεμάτα σοκολάτα. Η γεύση τους απογειώνεται αν προσθέσετε στη σοκολάτα ξύσμα πορτοκαλιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.

Χρόνος αναμονής: 30 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες

 

Για τη συνταγή

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλατος
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 της. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μπολ ίδιας διαμέτρου και ρίχνετε μέσα τα δύο είδη σοκολάτας, το βούτυρο και το κακάο. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το νερό να βράσει. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και ομογενοποιηθούν, αποσύρετε το μπολ και αφήνετε λίγο να κρυώσει.
2. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγετε με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο περίπου 30 x 35 εκατοστά και πάχους ½ εκατοστού. Απλώνετε στην επιφάνειά του την μισή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας.
3. Ξεκινώντας από την μια πλευρά με το μεγαλύτερο μήκος τυλίγετε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό μέχρι τη μέση. Συνεχίζετε με την απένταντι πλευρά και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό μέχρι τη μέση. Σε αυτό το σημείο τα δύο ρολά θα ενωθούν. Ανασηκώνετε λίγο τα ρολά και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τα ρολά στο σημείο που ενώνονται με το χτυπημένο αυγό ώστε να κολλήσουν.
4. Μεταφέρετε το διπλό ρολό προσεκτικά σε ένα ορθογώνιο ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία φτιάχνετε και το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετείτε το ταψί με τα ρολά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να παγώσουν και να σκληρύνουν.
5. Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο και, χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, τα κόβετε σε κομμάτια πάχουν 1 εκατοστού. Αραδιάζετε το κομμένα ρολά σε ένα τα ψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, και τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώνουν, και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τα παλμιέρ από το φουρνο και τα αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε γεμίσετε τα παλμιέρ σας με πραλίνα φουντουκιού και να τα πασπαλίσετε με καβουρντισμένα φουντούκια.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/710



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *