Σοκολατένια cookies λάβα με πραλίνα φουντουκιού, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχα σοκολατένια cookies “λάβα” γεμιστά με νουτέλα και σταγόνες σοκολάτας.  Μια συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια, χοντρούλικα και μαλακά μπισκότα με γέμιση Nutella “λάβα”. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο να συνοδεύσετε το καφέ σας ή  ένα ποτήρι γάλα;

Μερίδες: 24

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 90 λ αναμονή + 12 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού (225 γρ.) βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 24 κ.σ. Νουτέλα, κρύα από το ψυγείο
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας + επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μέτριο πυρέξ. Με ένα κουτάλι παίρνετε 24 κ.σ. νουτέλα και τις στρώνετε κουταλιά κουταλιά, πάνω στο χαρτί ψησίματος τη μια κουταλιά δίπλα στην άλλη και βάζετε το πυρέξ στη κατάψυξη για 40-45 λ ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί η νουτέλα.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει καλά.
  3. Προσθέτετε στο βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ. Συνεχίζοντας το χτύπημα συνεχώς, ρίχνετε τα αυγά, το κακάο, λίγο τη φορά, και μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν ισομερώς. Πλάθετε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια, προσπαθώντας να είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος, και τα τοποθετείτε πάνω στο πυρέξ με το χαρτί ψησίματος.
  5. Με το δάχτυλό σας ή με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας κάνετε τρύπες στο κάντρο από τα μπαλάκια (βλέπε φωτογραφίες πιο κάτω). Βγάζετε τις παγωμένες κ.σ. νουτέλα από τη κατάψυξη και τις βάζετε μέσα στις τρύπες ζύμης που ανοίξατε.
  6. Με τα χέρια σας καλύπτετε τη νουτέλα τραβώντας τη ζύμη προς τα επάνω, ώστε να “φυλακιστεί” καλά η νουτέλα και να έχετε 24 μπαλάκια που να φαίνεται μόνο η ζύμη. Δουλέψτε σχετικά γρήγορα γιατί με τη θερμοκρασία των χεριών σας η νουτέλα θα λιώσει γρήγορα. Γαρνίρετε κάθε μπαλάκι με λίγες ακόμα σταγόνες σοκολάτας και τα βάζετε στη κατάψυξη για 40-45 λ.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα παγωμένα μπαλάκια σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε διάστημα 5 εκ. ανάμεσά τους. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-13 λ. Τα cookies θα πρέπει να είναι τραγανά στις άκρες αλλά μαλακά στο κέντρο. Μην ανησυχήσετε. Απλά βγάλτε τα από το φούρνο και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται και εκτός φούρνου τα 15 λ που θα τα αφήσετε να “ξεκουραστούν”. Στη συνέχεια τα σερβίρετε και απλά… τα απολαμβάνετε.

121314111z

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-cookies-lava-noutela/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *