Σοκολατένιο κέικ με μερέντα, από το newwoman.gr!

Aν κάνετε δίαιτα ή είστε ο μοναδικός άνθρωπος που δεν αγαπά την σοκολάτα, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε το διάβασμα! Αν όμως η μερέντα δεν είναι μια μακρινή παιδική σας ανάμνηση ή τα παιδιά σας τρελαίνονται για αυτήν, σας έχουμε την απόλυτη συνταγή!

Υλικά για περίπου 10 άτομα:125 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου, 150 γρ. ζάχαρη, 2 αυγά, 80 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους, 145 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 70 γρ. σκόνη κακάο, 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα, 250 ml γάλα

Υλικά για την κρέμα μερέντας:80 γρ. μερέντα, 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο, 30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 25 γρ. ζάχαρη άχνη προαιρετικά-μπορείτε και να την αποφύγετε.

Εκτέλεση:  Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς . Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί , περίπου 20 εκατοστών.  Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και χτυπήστε για ένα λεπτό μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε και την μαρμελάδα και χτυπήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το γάλα! Χτυπήστε για 3λεπτά μέχρι το μείγμα να είναι πάλι ομοιογενές, αδειάστε το στο ταψί και απλώστε σιγά σιγά , έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και αφήστε το μετά να κρυώσει.

Για την κρέμα μερέντας: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά την κρέμα και το βούτυρο μέχρι ζεσταθεί  αρκετά, όχι όμως τα υλικά να αρχίσουν να βράζουν! Σε ένα μπολ ρίξτε την σοκολάτα, την μερέντα και αδειάστε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να είστε σίγουρες πως έχουν  ομογενοποιηθεί τα υλικά. Αφήστε για 15΄μέχρι να  κρυώσει και στο τέλος καλύψτε με την κρέμα  το κρύο κέικ.

Περιμένετε περίπου μισή ώρα  (αν… αντέχετε  !!!! )  και..καλή όρεξη!

 

http://www.newwoman.gr/more/%CE%B3%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/item/526-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1,-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *